• 0 آیتم -
    • سبد خرید شما خالی است

رایگان

ابراهیم توپچی و آقابیک

(همراه با نقد و معرفی داریوش مودبیان، برگرفته از نشریه نگین، شماره 92، دی ماه 1351)
اشتراک‌گذاری

درباره نویسنده

یادداشت نویسنده به مناسبت بازانتشار الکترونیکی کتاب:
بر خواننده پوشيده نيست كه تإكيد بر دوران قاجار و شكست مرو در توضيح زمان حوادث نمايشنامه، بيشتر براى دربُردن نمايش از زير تيغ سانسور بوده است و نيز بد نيست بدانيد كه من از داستان جنگ تركمن كنت دو گوبينو، نام‌هاى قهرمانان نمايشنامه و پاره‌اى وقايع را كه گوبينو به اختصار شرح داده است اما در حقيقت مرا به نوشتن اين نمايشنامه ترغيب كرد را برداشت كرده‌ام و اساس كارم را روى آن‌ها قرارداده ام تا كارى ضدجنگ و گسيل انسان‌ها به كُشتارگاه‌هايى به نام جبهه كه در زمانه‌ى ما عملا به كوچه وُ خيابان تا زيرزمين خانه‌ها گسترش يافته، ارائه بدهم.
شاه از آمريكا در جنگ‌هاى خاور دور و بخصوص ويتنام حمايت همه جانبه مي‌كرد و فرودگاه نظامى تهران و نقاط ديگر عملا در اختيار ناوگان هوايى آمريكا بود. همزمان، جنگ ظُفار در عُمان شعله‌ور بود و بدستور شاه ارتش ايران براى حمايت سلطان قابوس نيرو و همه رقم تجهيزات به منطقه اعزام مي‌كرد. به افسران و درجه‌داران اعزامى پاداش‌هاى پُروپيمانى تعلق مي‌گرفت و مثلا به هر افسر وظيفه داوطلب چهل هزارتومان پرداخت مي‌كردند. يكى از خان‌زاده‌هاى لُر ساكن خرم آباد، و شايد ديگرانى هم، مأموريت داشت مردان عشايرى را با وعده‌ى يك قبضه تفنگ برنو و مقاديرى جوايز نقدى و غيرنقدى براى رفتن به جنگ با آدم هاى بى چيز و بى حق وُ حقوق مثل خودشان ودرواقع قتلگاه ظُفار تشويق و تحريص كند، كه گويا بسيار هم موفق بود و پاداش‌هاى كلانى هم دريافت مي‌كرد. من خود افسر وظيفه بودم و در شش هفت ماه آخر خدمت بود كه نوشتن اين نمايشنامه را آغاز كردم. بسيارى از ايرانى‌هاى داوطلب(!) و كادر ارتش در اين جنگ كشته شدند و اگر نشانه‌اى از آن‌ها به ميهنى كه ظاهرا براى دفاع از مرزهاى آن به كارزارى خونين در سرزمينى ديگر و در آن سوىِ آب گسيل شده بودند، بازگردانده شد، سرهاى بريده‌شان بود و يك مدال شايد!
در همين‌جا، از دوندگى ها، بُردبارى، پشتكار و علاقه زنده يادان برادران كرباسى مديران انتشارات بابك در آماده‌سازى، چاپ و نشر كتاب هاى پُردردسرى نظير اين نمايشنامه و مراجعات مكرر به اداره‌ى نگارش(بخش سانسور)، براى دريافت مجوز انتشار، قدردانى مي‌كنم.
يادشان گرامى

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “ابراهیم توپچی و آقابیک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *